Založ si blog

Kultúra v podaní Mariána Kotlebu

 

Marián Kotleba, predseda Banskobystrického samosprávneho kraja nepodpísal zmluvy na čerpanie  finančných  grantov pre Banskobystrické Divadlo  Štúdia tanca,  ktoré získalo dotáciu od ministerstva kultúry.  Z dôvodu nepodpísania zmluvy muselo Banskobystrické divadlo Štúdio tanca  zrušiť pripravený 11. ročník festivalu  Dni tanca pre Vás, ktorý sa mal uskutočniť 11.  októbra 2015. Dotácia sa mala využiť aj na  na vznik nových inscenácií, umeleckú činnosť a propagáciu, ako aj samotný chod divadla. Minuloročný 11. ročník festivalu mal podtitul Fokus Švajčiarsko, keďže mal byť zameraný na predstavenie aktuálnej špičky švajčiarskeho súčasného tanca. Súčasťou festivalu mali byť okrem tanečných predstavení aj pohybové workshopy a diskusie o súčasnom tanci.

Na otázky adresované predsedovi kraja pánovi  Kotlebovi, prečo nepodpísal finančné dotácie ako zriaďovateľ,  prišla  riaditeľke divadla Zuzane Hájkovej takáto odpoveď: „Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Marián Kotleba nemá záujem na rozvoji tohto smeru dekadentného „umenia“, a preto sa rozhodol, že spomínané dotácie pre Divadlo Štúdio tanca nepodpíše,“ píše sa v oficiálnom stanovisku župy.

studio-tanca_01-nestandard2

Predstavenie Divadla Štúdio tanca. Súčasťou festivalu mali byť tanečné vystúpenia, workshopy či diskusie.                                                          Autor: Jakub Čajko

 

Pán Kotleba  na predvolebných mítingoch  s prezentáciou  videoukážky zo švajčiarskej  produkcie, ktorú mal priniesť októbrový festival pod názvom Nahota v umeleckom stvárnení sa vyjadroval v negatívnom zmysle ako k  činnosti  deštruktívnej ,  neprospešnej pre našu spoločnosť a nie s pozitívnym vplyvom na našu  mládež.

Ako pozitívny vplyv na našu mládež  asi  považuje pán Kotleba  fakľový pochod,  ktorého je organizátorom,  a ktorý aj finančne podporoval. Mladí, ale aj starší straníci oblečení v obdobných gardistických uniformách, držiaci  v ruke horiacu  fakľu, pochodujúci po námestiach, je pre pána Kotlebu asi tá správna kultúra, prospešná činnosť pre našu spoločnosť s pozitívnym vplyvom,  ktorou by sa mala naša mládež uberať. Vrátiť sa  do čias 30 -tych  rokov   Hlinkovej gardy. Gardy, ktoré boli koncom druhej svetovej vojny nasadené do policajno-vojenských akcií, po boku nemeckej brannej moci proti vojenským a civilným cieľom, na území Slovenskej republiky. Fakľovým pochodom vodca Marián Kotleba verejne prezentoval svoje myšlienky a názory.

gardista

Pochody po námestiach celého Slovenska boli známe aj v totalitnom ľavicovom režime,   pod vedením Komunistickej strany. Najznámejší bol prvomájový sprievod, ktorým sme prejavovali vďaku komunistickej garnitúre .

Po zvrhnutí  lavicového  extrémizmu  a   Komunistickej strany  sa pomaly do našej spoločnosti vkráda ďalší totalitný režim, a to extrémizmus pravicový .

Nárast extrémistov, populistov a radikálov stúpa aj v Nemecku, Francúzsku, Holansku, Maďarsku. Profitujú hlavne  z migračnej krizy, sprísnenia  azylového práva, odchod  EÚ či zrušenie eura.  Nemajú žiadny program, žiadne riešenie. Vedia iba hovoriť všetkému a každému nie.

Hrnčiarove politické javisko

09.03.2016

Po neustálom tlaku predsedu strany SIEŤ Radoslava Procházku, ako nerozhodného politika a odídení Radovana Cholevu, ktorý mal na starosti volebnú kampaň a marketing to ide so stranou SIEŤ z kopca. Pán Procházka ukázal svoje slabiny ako nerozhodný, v prejavoch nedôrazný čajový politik, ktorý niekedy ani sám nevie o čom rozpráva. Svojou rozhodnosťou a presvedčením [...]

Pravicové zlo

01.03.2016

Voliči z Bratislavy patria svojou účasťou medzi najlepších na Slovensku. Bratislavský volič je charakterizovaný ako pravicový, vymedzuje sa proti strane Smer a ich voličov charakterizuje ako nevzdelaných, neskúsených, nerozhľadených. Bratislavský volič si v minulosti vyberal väčšinou najsilnejšie pravicové strany. Posledná pravicová vláda bola vláda [...]

Matovičovi chýba účtovníctvo za rok 2002

15.02.2016

„Žiadne účtovníctvo som nikdy nezničil,“ povedal šéf OĽaNO Igor Matovič v reakcii na obvinenia premiérom Róbertom Ficom. Zároveň na Pavla Vandáka podáva trestné oznámenie za krivú výpoveď a za krivé obvinenie. Odmietol tiež tvrdenia, že zničil účtovníctvo svojej rodinnej firmy RegionPress. „Všetko účtovníctvo som odovzdal Pavlovi Vandákovi,“ uviedol [...]

Peter Pellegrini

Prieskum: Najdôveryhodnejším politickým lídrom je Peter Pellegrini

16.04.2024 09:49

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza. Kto obsadil druhé a tretie miesto?

doprava

V Bratislave husto prší, doprava takmer skolabovala

16.04.2024 09:46, aktualizované: 09:59

Na D1 v smere od Senca cez Zlaté Piesky a Prístavný most do Petržalky hlásili vodiči zdržanie 40 minút.

Lukašenko

Mlátili ju hlava-nehlava. Bieloruska na toaletnom papieri opísala brutalitu Lukašenkovho režimu

16.04.2024 09:12

Kacarynu Novikavovú zatkli v júni 2023, keď mala na sebe iba nočnú košeľu.

čaputová

Prezidentka odcestovala do Poľska, Duda jej odovzdá štátne vyznamenanie

16.04.2024 08:28

Čaputová navštívi aj jediné slovenské pamätné miesto spojené s protifašistickým odbojom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 49677x
Priemerná čítanosť článkov: 8280x

Autor blogu

Kategórie