Založ si blog

Hrnčiarove politické javisko

 

Po neustálom tlaku  predsedu strany SIEŤ Radoslava Procházku, ako nerozhodného politika a odídení Radovana Cholevu, ktorý mal na starosti volebnú kampaň a marketing to ide so stranou SIEŤ z kopca. Pán Procházka ukázal svoje slabiny ako nerozhodný, v prejavoch nedôrazný čajový  politik, ktorý niekedy ani sám nevie o čom rozpráva.

Svojou rozhodnosťou a presvedčením v politickom dianí naopak vynikal prvý podpredseda strany SIEŤ Andrej Hrnčiar. Primátor mesta Martin vyštudovaný bábkoherec ,nakoniec skončil v politike. Politická scéna sa stala preňho jedno veľké javisko. Aby mohol sedieť v Národnej rade kandidoval  v predčasných parlamentných voľbách na kandidtnej listine za Most –Híd.

Primátor Martina sa nerozhodoval dlho, trvalo mu iba  niekoľko týždňov a už vedel, že je to tá správna strana, v ktorej má hájiť záujmy Martinčanov a občanov Slovenska. Stačili mu dva rozhovory  s Bélom Bugárom a už vedel čo by sa dalo urobiť pre Slovensko. Svojou kandidátkov vyrazil dych všetkým svojim najväčším fanúšikom. Po zvolení do parlamentu sa Martinský primátor Andrej Hrnčiar šéfovania na radnici nevzdal. Vzdal sa však postu čestného podpredsedu Matice slovenskej.

A to bol ďalší šok pre Martinčanov ako aj celého Slovenska. Odmietal, že by bol za vzdaním sa členstva v Matici politický kalkul, aby voličom Mosta-Híd neprekážal. „Bol to správny krok. Odmietam politikarčenie v kultúrnych inštitúciách .“ Väčšina Martinčanov, ako aj občanov Slovenska zobrala tento jeho krok ako hlboké sklamanie, zradu a šliapanie po hodnotách nášho národa a histórie. Aby sa primátor mesta Martina ocitol na maďarskej kandidátke Most – Híd. Primátor  Martina zdieľal ídeu a ciele strany Most-Hid svedomite,lebo pri jeho odchode bola strana Most-Híd  sklamaná, ale nič mu nevyčítala.

Bugárovcov tento krok však prekvapil preto, že všetky Hrnčiarove vyjadrenia do vnútra strany aj na verejnosť sa „niesli v znamení vrcholnej spokojnosti a oceňovania korektného postoja Most-Híd smerom k nemu rozhodnej spolupraci v Most-Híd.

Po rozhodnom posobení v strane Most-Híd nasledovala nerozhodnosť v strane SIEŤ, ktorá je nerozhodnosťou  známa, a v ktorej pracuje ako prvý podpredseda .V komunálnych voľbách kandidát na primátora mesta Martin a prvý podpredseda strany SIEŤ Andrej Hrnčiar požiadal stranu Smer-SD o podporu a vyhlásením, ktoré podpísal, ju aj prijal,(vyhlásila strana Smer-SD.)

Predseda strany sieť Radoslav Procházka vyhlásil, že o takejto podpore nič nevie.

Podľa Smeru-SD je to poľutovania hodné, no nebolo by to prvýkrát za krátky čas existencie strany SIEŤ, keď jej predstavitelia nemajú vyjasnené základné otázky svojho politického pôsobenia. „Ak podpredseda Andrej Hrnčiar nemá záujem o podporu strany Smer-SD, mal by to veľmi jasne a verejne deklarovať.“

Hrnčiar reagoval a povedal, že podpísal vyhlásenie, že ak Smer-SD bude odporúčať svojim voličom, aby volili jeho, toto odporúčanie neodmietne a príjme ho. “

 

Kultúra v podaní Mariána Kotlebu

15.03.2016

Marián Kotleba, predseda Banskobystrického samosprávneho kraja nepodpísal zmluvy na čerpanie finančných grantov pre Banskobystrické Divadlo Štúdia tanca, ktoré získalo dotáciu od ministerstva kultúry. Z dôvodu nepodpísania zmluvy muselo Banskobystrické divadlo Štúdio tanca zrušiť pripravený 11. ročník festivalu Dni tanca pre Vás, ktorý sa mal [...]

Pravicové zlo

01.03.2016

Voliči z Bratislavy patria svojou účasťou medzi najlepších na Slovensku. Bratislavský volič je charakterizovaný ako pravicový, vymedzuje sa proti strane Smer a ich voličov charakterizuje ako nevzdelaných, neskúsených, nerozhľadených. Bratislavský volič si v minulosti vyberal väčšinou najsilnejšie pravicové strany. Posledná pravicová vláda bola vláda [...]

Matovičovi chýba účtovníctvo za rok 2002

15.02.2016

„Žiadne účtovníctvo som nikdy nezničil,“ povedal šéf OĽaNO Igor Matovič v reakcii na obvinenia premiérom Róbertom Ficom. Zároveň na Pavla Vandáka podáva trestné oznámenie za krivú výpoveď a za krivé obvinenie. Odmietol tiež tvrdenia, že zničil účtovníctvo svojej rodinnej firmy RegionPress. „Všetko účtovníctvo som odovzdal Pavlovi Vandákovi,“ uviedol [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 49716x
Priemerná čítanosť článkov: 8286x

Autor blogu

Kategórie