Založ si blog

Pravicové zlo

 

Voliči z Bratislavy patria svojou  účasťou medzi najlepších  na Slovensku.  Bratislavský volič je charakterizovaný ako pravicový, vymedzuje sa proti strane Smer a ich voličov charakterizuje ako nevzdelaných, neskúsených, nerozhľadených. Bratislavský volič si v minulosti vyberal väčšinou najsilnejšie  pravicové  strany.

Posledná pravicová vláda  bola  vláda Ivety Radičovej  zostavená z SDKÚ,SaS,KDH a Most –Híd. Hoci sa všetky štyri koaličné strany hlásili k pravici, programy mali v mnohých bodoch úplne protichodné. Obdobie vlády Ivety Radičovej bolo sprevádzané chaosom, krízami a vnútorným napätím. Spor o euroval bol iba vrcholom ľadovca, ktoré kabinet doviedli až k pádu vlády a vyhláseniu predčasných volieb.  Deštrukcia pravice pokračovala nezákonným odpočúvaním civilistov kauzami Gorila a Sasanka.

„Euroval síce bol tým kľúčovým dôvodom pádu vlády, zďaleka však nie jediným,“ hodnotí politológ Rastislav Tóth. Hlavné príčiny, prečo sa vláda neudržala vidí v tom, že ju tvorilo priveľa koaličných strán. Tie sa navyše vedeli jednohlasne zhodnúť len v tom, že „nechcú Fica“. „S takouto agendou si možno vystačili v predvolebnom boji. No v momente, keď mali niečo spoločne koncepčne vytvoriť, už každý hral svoju pesničku,“ tvrdíl  Tóth.

V predčasných parlamentných voľbách dal bratislavský pravicový volič  svoj hlas strane SDKÚ a SaS v domnení, že budú zodpovední v priebehu celého volebného obdobia. Poslanci si vypýtali od voliča mandát na štyri roky vládnutia na  hájenia ich záujmov. Po zániku poslaneckého klubu SDKÚ odišli zo strany jej hlavní predstavitelia. Väčšina prezliekla kabát a išla dávať sľuby do iných pravicových strán ako je Sieť , Most- Hid, Šanca, KDH, SaS. Poslanci, ktorí opustili poslanecký klub SDKÚ a vystúpili aj zo strany  mali vrátiť svoje poslanecké mandáty. Ak niekto nechcel pôsobiť v SDKÚ,  mal prenechať  miesto ľuďom, ktorí chceli presadzovať myšlienky strany.

Ani jeden poslanec SDKÚ sa nevzdal mandántu. Nezamestnávali vládu tvrdou opozičnou politikou. Skôr si hájili vlastné záujmy, vlastné politické ciele a obávali sa  o vlastné financie. Dnes sme na konci volebného obdobia. Zodpovednosť  za  hájenie záujmov voliča SDKÚ zostala len na jednom, a to na jej  predsedovi Pavlovi Frešovi. V súčasnosti je v každej  pravicovej strane aspoň jeden poslanec z SDKÚ.

Ktovie, možno v nej  zotrvá aj celé nastávajuce volebné obdobie. A  ak nie, tak si može vybrať  novú, nepopísanú stranu bez káuz a prehreškov. Bratislavskému pravicovému voličovi to nevadí.  Je vzdelaný,  skúsený, rozhľadený,  skrátka vie si vybrať.

Kultúra v podaní Mariána Kotlebu

15.03.2016

Marián Kotleba, predseda Banskobystrického samosprávneho kraja nepodpísal zmluvy na čerpanie finančných grantov pre Banskobystrické Divadlo Štúdia tanca, ktoré získalo dotáciu od ministerstva kultúry. Z dôvodu nepodpísania zmluvy muselo Banskobystrické divadlo Štúdio tanca zrušiť pripravený 11. ročník festivalu Dni tanca pre Vás, ktorý sa mal [...]

Hrnčiarove politické javisko

09.03.2016

Po neustálom tlaku predsedu strany SIEŤ Radoslava Procházku, ako nerozhodného politika a odídení Radovana Cholevu, ktorý mal na starosti volebnú kampaň a marketing to ide so stranou SIEŤ z kopca. Pán Procházka ukázal svoje slabiny ako nerozhodný, v prejavoch nedôrazný čajový politik, ktorý niekedy ani sám nevie o čom rozpráva. Svojou rozhodnosťou a presvedčením [...]

Matovičovi chýba účtovníctvo za rok 2002

15.02.2016

„Žiadne účtovníctvo som nikdy nezničil,“ povedal šéf OĽaNO Igor Matovič v reakcii na obvinenia premiérom Róbertom Ficom. Zároveň na Pavla Vandáka podáva trestné oznámenie za krivú výpoveď a za krivé obvinenie. Odmietol tiež tvrdenia, že zničil účtovníctvo svojej rodinnej firmy RegionPress. „Všetko účtovníctvo som odovzdal Pavlovi Vandákovi,“ uviedol [...]

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 49709x
Priemerná čítanosť článkov: 8285x

Autor blogu

Kategórie